Werfhorst, Gerrit Jan van de

 

Gerrit Jan van de Werfhorst, geboren in Oosterwolde (1964) komt uit een familie waarvan grootvader kerkorganist was. Hierdoor ontstond al op jonge leeftijd de interesse voor het orgel. Orgellessen werden gevolgd aan de plaatselijke muziekschool.

Van jongs af aan bleef improviseren en componeren op het gebied van koralen hem bezig houden. De compositiekunst van Cor Kee en de improvisatiekunst van Jan Jongepier hebben zijn grote bewondering. Ook wordt de muziek van Marcel Dupré zeer gewaardeerd door hem. Lessen in improvisatie werden gevolgd bij Henk van de Maaten uit Heerde en Gerrit ’t Hart uit Ermelo. Verder volgde hij lessen bij Lucas Lindeboom, de voormalige organist van de St Michaelskerk te Zwolle. In 1993 werd hij 2e prijs winnaar op het organistenconcours in Ede met een improvisatie over het lied “Laat het vrolijk loflied rijzen”.

Als organist is hij verbonden aan meerdere kerken. Veel bewerkingen van hem zijn reeds uitgegeven bij diverse uitgevers, o.a. in het abonnementsblad “Orgelklanken”.

 

E-Mail: g.vandewerfhorst@telfort.nl

 

 

UITGAVEN

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.