Mes, Nico de

Nico de Mes (*1949 Haarlem) begon zijn muzikale activiteiten met behulp van het muziekschrift Klavarskribo. Later ontving hij orgelles van Marco bij de Vaate te Haarlem; improvisatielessen bij Gijsbert Lekkerkerker te Harmelen en interpretatie bij Anton Pauw, cantor-organist van de Grote- of Sint Bavokerk te Haarlem. Van 1993 t/m 1996 volgde hij de vakopleiding Staatsexamen Muziek bij Jelle Stellingwerf en Erik Visser aan de Schumann Akademie te Zwolle, waarna hij is geslaagd voor het examen algemene eisen akte muziekonderwijs, hoofdvak orgel (algemene muziekleer; solfège; harmonieleer/contrapunt; analyse/vormleer; muziek- en cultuurgeschiedenis).

Dick Sanderman zegt tijdens een interview/enquête in het RD van 16 maart 2015 over de hier bij Cantique uitgegeven reeks psalmbewerkingen: “Nico de Mes heeft bij uitgeverij Cantique alle psalmen in losse bundeltjes uitgegeven. Heel eenvoudig. Goed te spelen voor iemand die weinig tijd heeft of weinig talent, of geen van beide. Het zit goed in elkaar. Aan dit soort eenvoudige muziek is behoefte!”

Van Nico de Mes verschenen ook muziekbijlagen in de periodieken: “De Orgelvriend”; “Orgelklanken”; “Terdege” en “Toon en Teken”. Tevens is er eerder werk van hem gepubliceerd bij uitgeverij Jan Zwart (uitverkocht) en J.C. Willemsen.

Er is een cd verschenen (Orgelklanken – Hauptwerk virtual Bätz organ – Dom Utrecht) met o.a. een 15-tal eigen bewerkingen van de bij Opus 10 (destijds Cantique) uitgegeven bladmuziek.

 


UITGAVEN

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.