Kopje Nieuws

 

Suggesties? Vragen? Laat ze horen via info@opus10.nl


 

24 maart 2022

Terug op Facebook

Na een lange tijd van afwezigheid zijn we nu ook weer terug op Facebook. Via Instagram en Facebook worden belangstellenden nu als eerste geïnformeerd over nieuwe uitgaven en ander nieuws.

Klik HIER om onze pagina te bezoeken en vergeet niet daar de knop in te drukken om ons te volgen!

 


 

11 maart 2022

Vernieuwde omslagen

De eerste uitgaven van Cantique/Opus 10 verschenen aan het begin van deze eeuw, meer dan 20 jaar geleden dus. Inmiddels zijn de opvattingen over vormgeving behoorlijk veranderd en zijn ook de ontwerpgereedschappen niet meer te  vergelijken met die van toen. Vandaar dat we vorig jaar in een rustig tempo zijn begonnen om oude uitgaven een facelift te geven. De afgelopen dagen hebben we de bladmuziek van de voor ons onvergetelijke Jaap Niewenhuijse onder handen genomen. Anderen gingen hem voor en velen zullen nog volgen.

 


 

21 februari 2022

Ook meeluisteren!

Bladmuziek kopen via een webshop is altijd een beetje spannend. Je mist het bladeren door een boekje en je weet daardoor nooit helemaal precies wat je aanschaft. We proberen dat al jaren zoveel mogelijk te voorkomen door diverse fragmenten uit onze uitgaven te laten zien. En dat helpt, want we krijgen gelukkig maar zelden muziek teruggestuurd.

Maar het kan nog beter. Daarom zijn we al een tijdje bezig om, naast voorbeelden van de noten, u ook audio-opnamen aan te bieden. Daarmee geven we een extra service waar u zelfs in de beste muziekwinkel vergeefs om zult vragen. We zijn nog lang niet zover dat alle muziek ook te horen is, maar we blijven dit spoor vasthouden. Doe er uw voordeel mee en geniet ervan!

 


 

22 januari 2022

Snel op de hoogte van nieuwe bladmuziek

Natuurlijk kunt u iedere dag op deze website kijken of bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden:

 1. Volg ons op Instagram
  Via Instagram bent u als allereerste, namelijk op de dag van verschijnen, op de hoogte van iedere nieuwe uitgave of vooraankondiging.
  Klik HIER om naar onze Instagram-pagina te gaan en activeer daar ‘volgen’.
 2. Neem een abonnement op onze nieuwsbrief.
  We sturen u ongeveer tweemaandelijks een nieuwsbrief met onze nieuwe uitgaven. Daarmee voorkomen we dat we uw mailbox volspammen, terwijl u toch periodieke geïnformeerd blijft. Vul links onderaan op de homepage van deze website (onder het kopje ‘Nieuwsbrief’) uw e-mailadres in en klik op ‘Inschrijven’. U krijgt direct een bevestigingsmail van ons. Als u die niet ziet, dan even bij uw ongewenste mail kijken en onze mails als ‘gewenst’ kenmerken.

 


 

9 december 2021

Zelf muziek geschreven?

Het kan zijn dat u thuis muziek heeft liggen waarvan u zich afvraagt of anderen die ook kunnen/willen gebruiken. Op die vraag kunnen we maar één antwoord geven: waag er een mailtje aan en stuur de muziek geheel of gedeeltelijk naar ons op. We kunnen ons er dan een beeld van vormen en u helpen het antwoord op uw vraag te vinden.

Waar letten we op:

 1. Naamsbekendheid: altijd een pluspunt, maar zeker geen vereiste.
 2. Het genre muziek: moet passen binnen het aanbod van Opus 10.
 3. De moeilijkheidsgraad: Over het algemeen geldt dat een hoge moeilijkheidsgraad de verkoopcijfers drukt.
 4. De stijlbewustheid: bij ieder muziekstijl horen stijlregels. We kijken in welke mate die gevolgd worden. Vergelijk het met het schrijven van een boek. Als die begint met “Jan hep een moeluke dag agter de rug en siet er tegen op om nar thuis te gaan’ dan kan dat – als het verteld wordt – best mooi zijn. Maar een uitgever zal het snel terzijde schuiven. Zo geldt dat ook voor geschreven muziek.
 5. De inhoud van de muziek: vlotte toccatatjes zijn prima voor een gezellig avondje, maar worden slecht verkocht. Voor andere muziekvormen waarvan we al een overvloed hebben geldt hetzelfde. De aangeboden muziek moet dus wel iets extra’s te bieden hebben.  Koraalgebonden muziek wordt bij Opus 10 over het algemeen goed verkocht.

Misschien twijfelt u nu nog meer. Maar gewoon opsturen die muziek blijft het advies. Niet geschoten is altijd mis!