Dubbink, Henk

 

Henk Dubbink (1963) kreeg zijn eerste orgellessen op 9-jarige leeftijd. De interesse voor kerkorgel ontstond later en hij besloot lessen te nemen aan de muziekschool te Almelo. Hier kreeg hij les van Gerrit Hoekstra. Bij Nico Verrips volgde hij de cursus kerkmuziek. Hij behaalde de Algemene Theoretische Vakken en Methodiek aan de Schumann Akademie te Zwolle. Hij volgde orgellessen bij Henk Linker en Ab Weegenaar.

Van zijn hand verschenen koor-, orgel- en pianowerken, onder andere bij Proza Musica muziekuitgeverij in Veenendaal en Opus 10 (voorheen Cantique – muziekuitgeverij) in Rijssen, alsmede muziekuitgeverij J.C. Willemsen in Huizen.

In 2012 ontving hij ter gelegenheid van zijn 25-jarig organistenjubileum, de Draaginsigne in Zilver van het hoofdbestuur van Kerkrentmeesterlijk Beheer van de PKN.

Hij is nu organist in de Dorpskerk van Den Ham, de Ichtuskerk in Lemele en speelt bijzondere diensten in diverse kerken. Hiervoor speelde hij ook in Beerzerveld, Bergentheim, Hengelo en de Gereformeerde kerk in Den Ham.

 

E-mail: klik hier

Website: klik hier

 

 

UITGAVEN

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.